Nostalgi… :)

Jag har precis blivit medlem i en grupp på Facebook som heter Bloggdinosaurierna, och jag har suttit och läst igenom alla inlägg där, vilket väckte många minnen…

Tänk när man började html-koda en enkel hemsida med hjälp av FrontPage och använde tabeller och stilar på varje sida (då visste man ju inte vad CSS var), och skulle man ändra något grundläggande så fick man ändra på alla sidor, puh! Mycket skräpkod blev det också, men på den tiden var jag ju helt ny på detta och bara provade mig fram.

Minns att jag tog hjälp av Annika Tiger och Nina Web och sedan kom fröken.se och kaxigt.comtill min hjälp när det strulade. Många mail och frågor blev det genom åren…

Första hemsidan startade januari 1999, och jag har fortsatt på olika sätt sedan dess. Har nog aldrig haft uppehåll med hemsidorna under dessa år. Minns att jag använde passagen och spray för hemsidorna första åren, och dessa sidor är nu borta sedan länge. Hade mest sidor om mig själv, barnen, djuren, trädgården, awardsidor, fotosidor (som ökade när jag fick första digitalkameran 2001) mm. Allt låg samlat på samma hemsida då.

I början använde jag gratislayouter som fanns på nätet då, men längre fram började jag med egna layouter, där ett kännetecken var egna foton som jag tagit själv låg i topbilden på sidan.

Var med i en hel drös med webbringar och länksamlingar på den tiden och hade banners hit och dit på mina sidor, och Tjejringen är jag faktiskt kvar i, även om jag inte kommer ihåg inloggningen längre…

Milstolpar:

 • 1999 januari – startade första hemsidan på passagen, sedan blev det spray.se
 • 2003 – skaffade min första domän, stenborgs.info på spray.se
 • 2004 – började med CSS och iframes/frames samt skaffade domänen cochleaimplantat.info
 • 2004 juni – började skriva min första HTML-baserade dagbok inför CI-operationen.
 • 2005 – började med asp-include och xhtml.
 • 2006 oktober – började med min första WP-dagbok (och då fick jag suverän hjälp av kludd.se!)
 • 2006 november – skaffade fotocilla.se, där alla mina fotogallerier hamnade
 • 2008 februari – skaffade ci-caroline.se, som blev min bashemsida. Från början hade jag all info om CI här, samt länkar till alla bloggar och övriga sidor jag hade.
 • 2008 – skapade ny WP-dagbok dit jag förde alla inlägg som handlade om cochleainplantat = separat CI-blogg  och separat vardagsdagbok. Jag skapade även fotobloggen på fotocilla.se i juni det året
 • 2009 oktober – skaffade cillasfoto.se, dit alla mina gallerier samt gamla fotobloggen flyttats nu
 • 2010 januari – skapade en gemensam informationssida/blogg om mitt CI, baserat på ett WP-tema jag hade vunnit, och den sidan använder jag än idag, En sida om cochleaimplantat

Genom åren har jag alltså bytt domännamn hit och dit, samt haft flera olika undersidor och bloggar, bl.a. egna bloggar till djuren, en sida om badrumsrenoveringen, trädgårdssidor etc.

Under 2011 hände det mycket i mitt privatliv och många av sidorna blev vilande, några lades ner och andra flyttades. Till slut bestämde jag mig för att börja om på nytt när det gäller bloggandet och hemsidorna, så jag skaffade ny domän i juni, jaheca.se.

Idag har jag kvar fotocilla.se (som kommer läggas ner i höst), ci-caroline.se (där jag har gamla trädgårdssidan och CI-bloggen kvar), cillasfoto.se med alla gallerierna samt jaheca.se som blir bashemsida framöver.

Mitt första webbhotell var spray.se, men i samband med att jag skaffade fotocilla.se 2006 gick jag över till one.com, som fungerade bra i flera år. Men till sist strulade det för mycket, då jag hade såpass mycket material på hemsidorna, så jag beslöt mig för att byta till Manufrog, och det har jag aldrig ångrat en dag sedan dess!
Själva domännamnen är hostade hos Loopia, som funkar fint för det.

Första åren hade jag inga bra räknare till hemsidorna, men juni 2004, i samband med bloggstarten, skaffade jag Susnets räknare, som jag haft sedan dess.

Gästböckerna har varierat genom åren, jag har bland annat använt Cybertools, Kompisbok och Webbtjänster, som jag fortfarande använder här på bloggen. Jag har dock skaffat ny gästbok från Joakimweb till de nya bloggarna, samt statistikmätare från samma sida.

Nackjustering

Ja, i fredags var jag i Gnosjö och justerade nacken, eller snarare atlaskotan. Har haft värk i nacke och axlar till och från i många år, och det började nog under min tid som brevbärare när jag körde bil.

Sista åren har det blivit värre, speciellt som jag sitter mycket vid datorn i jobbet, och även hemma när jag jobbar med hemsidorna, så jag kände att jag ville göra något åt det.

Har i och för sig gått till både naprapat, kiropraktor och massör, men besvären har återkommit efter ett tag igen. Så när jag såg Atlaskotans hemsida, kände jag att jag ville testa det.

I fredags körde jag o min sambo dit, och jag genomgick deras speciella behandling, med fotografering både före och efter behandlingen. Jag hade 4 kg mer vikt på vänster ben än höger, och jag kunde inte vrida huvudet lika långt åt vänster som åt höger, ryggen var lite sned åt vänster när man såg bilden på mig bakifrån.

Efter behandlingen hade jag bara 1,4 kg mer vikt på vänster ben, jag kunde vrida huvudet lika långt åt vänster som åt höger och ryggen var rakare, vilket gjorde mig 2 cm längre!

Bildbevis kan ni se här:

De första dagarna efter behandlingen var jag stentrött och hade träningsvärk i nacken och axlarna. Musklerna i vänster sida värkte då de började räta upp sig i och med att jag blev rakare i ryggen, och samtidigt kände jag att jag gick på ett rakare, öppnare och mer avslappnat sätt.

Men det bästa av allt är att nacken är mycket bättre och att värken i axlarna har för svunnit nästan helt. Idag känner jag mig piggare på ett annat sätt och kan koncentrera mig mycket bättre på jobbet än jag gjorde före behandlingen. Denna förbättring/självläkning kommer pågå under några veckor, och sedan är det återbesök och kontroll av mina värden, dvs obalanden på vikten etc. Kort sagt, jag är helnöjd så långt!

När det gäller hemsidorna så har jag nu kopierat denna blogg och fotobloggen till nya domäner, men med samma bloggnamn som förut, så att de kan vara kvar som arkiv. Denna dagbok och fotobloggen kommer försvinna från sina gamla adresser i september, och fotocilla.se läggs ner helt.

Stora förändringar på gång

Nu händer det mycket för mig på alla fronter, både när det gäller privatliv, bostadsletande och hemsidor etc.

Privatlivet berättar jag inte om här, det kommer längre fram i en annan mer skyddad blogg. Lite kommer jag dock nämna senare. Skilsmässan är nu helt avslutad och klar.

När det gäller bostad så har jag/vi köpt ett hus, med inflyttning 1/9! Mer om det längre ner.

Nu till hemsidorna, där det kommer ske stora förändringar. Eftersom jag har skilt mig och börjar på ny livsbana, så vill jag börja om på nytt även när det gäller bloggarna och hemsidorna.

Jag spaltar upp ändringarna nedan:

 • Fotocilla.seFotobloggen är avslutad men ligger kvar som arkiv tills vidare. Dock är länken borttagen. Fotogallerierna finns numera på CillasFoto.
  Kommer ta bort fotocilla.se helt på sikt.
 • Ci-caroline.seCochleaimplantatsidan blir kvar som den är, och jag kommer skriva i den ibland.
  Carolines dagbok kommer avslutas 31/8, men sparas som arkiv  en längre tid, bloggen kommer även bantas ner kraftigt avseende sidor mm.
  Trädgårdssidan blir kvar som inspirationssida, både för mig och andra trädgårdsälskare.
  Köksrenoveringssidan har tagits bort.
 • CillasFoto.se – Alla fotogallerier finns här, men jag kommer även skapa en ny undersida för länkar till helt nya gallerier framöver.
  Troligen blir det en ny fotoblogg här också så småningom.
 • Fotoögonblick blir kvar som den är

Jag har skaffat en helt ny domän som jag startar om från början med när det gäller bloggande och hemsidor. Än så länge finns det bara en blogg där, och den handlar om vårt nya hus. Min nya vardagsblogg är förberedd, men jag släpper inte länken till den förrän 31/8.

Länk till Husbloggen – handlar om vårt nya hus

Andra nyheter är att jag har beställt en resa i oktober, och det ska bli skönt att komma bort från vardagen en vecka och bara koppla av.

Sedan flyttar även mitt jobb till nya lokaler vid Fiskhamnen i september, så vi flyttpackar pärmar och annat för fullt. Det blir alltså två flyttar för mig i september, puh!

Fler nyheter kommer senare under hösten, men då i den nya bloggen.

Jobbstart

Ja, igår var första arbetsdagen efter semestern, och det kändes faktiskt helt ok. Var nästan skönt att koma in på kontoret till mitt luftkonditionerade rum, eftersom värmen ute inte är mitt favoritväder precis. Än så länge är det bara några få som jobbar, och idag var jag helt själv några timmar.

Det hade lagrats en del fakturor på mitt skrivbord under bortavaron, så det var bara att sätta igång med scanning och kontering av dem i dataprogrammet. Har lite kvar fortfarande, så det blir samma sak imorgon oxo.

Typiskt nog blev det fint sommarväder när jag började jobba, men samtidigt är värmen lite jobbig för mig, så jag tycker nästan det är skönt med mulet och regn… 🙂

När det gäller vikten så har jag gått ner nästan 3, 5 kg nu, och kommer börja med träningen igen snart. Börjar med raska promenader tills vidare, och ska ta mig till gymmet snart igen.

Har nu lagt ner Fotocillas Fotoalbum, alla gallerier är flyttade till Cillas Foto. Kvar på Fotocilla finns bara Fotobloggen, som jag behåller där tills vidare, även om den är vilande just nu.
Håller på att fixa trädgårdsbilder från 2010 till Trädgårdsgallerierna, hade ju ingen lust eller ork  att pyssla med det förra året.

På privatfronten går det bra, har nu fått det belopp jag skulle få av K. Vi har även kommit överens om att jag ska ha Bobby jämna veckor från v 32, så det blir nog bra det.

Livet känns helt enkelt bra just nu!

Inget kul väder precis

Ja, nu har jag bara en veckas semester kvar, och vädret har inte visat sig från sin bästa sida precis… Blåsigt, regn, tropiska skurar, åska, skyfall och solglimtar om vartannat, väldigt växlande med andra ord.

Men jag har å andra sidan hunnit med att hämta det sista i huset, bl.a. möblerna, kolla lite boende mm.
Mest tiden kopplar jag mest av med böcker, slösurfande, promenader och trevligt umgänge.

Har satsat på lite Modifastkur i sommar, då jag vill chocka igång kroppen lite, och hittills har jag gått ner 2 kg. Kommer börja med mat snart, och även dra igång träningen igen, så att kroppen stramar upp sig lite. Främst är det midjan som jag vill minska, då midjemåttet ligger på riskzonen för kvinnor. Har ju gratis gymkort via jobbet, så jag ska dra igång med styrketräningen igen när jag börjar jobba igen om drygt en vecka.

Nästa vecka ska jag bo i huset några dagar, då K är bortrest. Kommer ta hand om huset, barnen, trädgården och djuren, samt kolla om jag missat några saker som är mina. Kom precis på att min svarta resväska är kvar där. Ska även rensa ut det sista jag inte vill ha, tror det är lite gamla kläder i pannrummet etc.

Har nu fått hit tre av pelargonerna och en krukros, så nu ser uteplatsen trevligare ut. Önskar jag kunde hämta fler pelargoner, men det får räcka så här.

Nu är det en vecka kvar tills jag kan skicka in de sista pappren och få allt avslutat, skönt. Vill lämna detta bakom mig och gå vidare med livet helt och fullt.

Skriver mer öppet framöver

I fortsättningen kommer jag skriva mer öppet och allmänt om skilsmässan, eftersom de flesta vet det nu, främst via FB. Det är väl bara mina innersta tankar och känslor jag lägger inom lås och bom tills vidare.

Som vanligt är det evigheter sedan jag skrev här sist, det blir så bara. Dessutom skriver jag på andra platser ibland istället, som FB och min anonyma blogg (den lämnar jag INTE ut här, den är bara till för mig).

Har semester för fullt, och spenderar dagarna med att slappa, sola, promenera och umgås med mina vänner. Vi försöker göra lite utflykter då och då, men eftersom väderet är som det är, så blir det inte så mycket solande.

I huset har jag packat klart alla flyttlådor och med assistans fått dem till förrådet, som nu är så gott som fullt. Idag fick jag även hjälp att flytta möbler till ett källarförråd som jag får låna. Mina vänner har släpkärra, så de lastade på möbler åt mig o lastade ur i källaren.
Nu är det bokhyllor, bord, stolar, garderob och några tunga möbler kvar. en del ska till källarförrådet och en del ska till min mors förråd.

Pojkarna har ett skönt sommarlov. Linus har vänt på dygnet så han är uppe till 06 och går upp runt 16! Han ugglar vid datorn och spelar tv-spel online på nätterna, puh! Joakim har varit med K till Linköping och hälsat på släktingar till K.

Pojkarna har ju valt att vara kvar hos K i huset, då de har kompisar och skola där, men jag försöker träffa dem så ofta det går, framförallt när jag ska hämta Bobby.

Har haft Bobby flera gånger här hos mig i Partille, och det fungerar väldigt bra. Har fått tips om hans koppelbeteende, och det blir allt bättre och bättre.

När det gäller skilsmässan så är betänketiden nästan slut, och vi har skrivit på så gott som alla papper nu. Har flyttat alla viktiga abonnemang och bidrag till K nu, så jag slipper göra överföringar varje månad.
Snart är allt äntligen klart!

Önskar er en skön sommar!

Fullt upp

Ja, här är det fullt upp nästan hela tiden nu.

Jobbar på som vanligt, och det är en del att göra nu. Och i höst ska kontoret flyttas till Fiskhamnen, så vi har börjat packa pärmar och arkiv så smått.

Tränar tre gånger i veckan nu, och har kommit igång riktigt bra med hantlar och skivstång. Men än är jag svag och orkar inte lyfta så mycket. Crosstrainern kör jag först, i 15-20 minuter, och får upp ångan bra.

I huset har jag hunnit packa väldigt mycket, och har även fått hjälp av K att köra en del möbler till min mors förråd i Kullavik. Det är stort och nästan tomt, så jag kan få in mycket grejor där. Det funkar bra när jag är i huset, och ibland kör jag pojkarna någonstans eller hämtar dem, sist körde jag Linus till K´s jobb, då han skulle klippa sig.

Har köpt lite bokhyllor till rummet jag bor i, så jag kan få plats med lite mer böcker och pärmar där. Ska sätta ihop den ena idag.

Kristi Himmelsfärdshelgen var lugn och skön, med grillkvällar, trevligt sällskap och avkoppling.

Snart är det sommarlov, tiden går fort!

Framsteg

Skilsmässan går framåt till slut.

När vi började prata om bodelningen, så kom K först med ett förslag som kändes helt fel, av flera skäl. Dels skulle jag få betala mer än normalt i underhåll, trots att jag tjänar rätt lite på min halvtidstjänst, och dels var summan jag skulle få ur huset alldeles för liten.

Min mamma tyckte också att det var helt fel belopp, så hon betalade för ett besök hos en familjerättsadvokat, som direkt gick på de belopp som var fel i förslaget.

Advokaten räknade om det hela och skickade sedan ett förslag via mail till mig. K fick läsa förslaget och kom sedan med ett bättre motbud. Jag skickade vidare det till advokaten som tyckte det var helt ok. Hon ville ändra några småsaker, så hon skrev ihop en skrivelse som jag fick godkänna, och sedan skickade hon den till K, som inte alls blev glad. Men till slut gick han med på mitt/advokatens bud, så nu får hon skriva avtal åt oss sedan. Nu ska vi bara komma överens om lösöret också, men det mesta är vi redan sams om.

I huset packar jag för fullt, och har redan 26 flyttlådor i ett hyrt förråd, som rymmer 42 lådor totalt. Kommer även förvara en del möbler i min mors förråd, som är stort och nästan oanvänt.

Lägenhet har jag inte hittat ännu, men jag letar efter bostadsrätt nu.

Kommit igång med träningen

Jag har kommit igång med motion och träning ordentligt nu, och även kosten har jag lagt om, mot GI. Känner att jag vill få mer kondition, styrka och bättre ork i vardagen, samt gå ner några kilon. Dessutom får jag bättre blodsockervärden och det är en rejäl bonus!

Jag har som mål att motionera på något sätt 6 dagar i veckan, och för att kunna följa mina framsteg så skriver jag in allt på FunBeat.se, en kanonbra sida för detta, på svenska dessutom.

I dagsläget ser motionen ut så här, i bästa fall:

Måndag: Promenad med hunden i Kullavik
Tisdag: Promenad/cykeltur i Partille
Onsdag: Träning på gymmet – crosstrainer och styrketräning
Torsdag: Promenad/cykeltur i Partille
Fredag: Promenad med hunden i Kullavik
Lödrag/söndag: träning på gymmet – crosstrainer och styrketräning, vila andra dagen.

Vissa dagar blir det dock ingen motion av olika skäl, så för det mesta blir det motion 5 dagar i veckan.

Jag kommer försöka sikta på gymmet tre gånger i veckan framöver, då jag får kortare arbetsdagar och därmed kan träna vid lunchtid på gymmet. Förut jobbade jag nämligen 5 h fyra dagar i veckan och var ledig onsdagar, men framöver blir det 4 h alla vardagar.

Har vägt mig och mätt mig, så jag ser när det händer något med kroppen, men de måtten lägger jag privat tills vidare.