Framsteg

Skilsmässan går framåt till slut.

När vi började prata om bodelningen, så kom K först med ett förslag som kändes helt fel, av flera skäl. Dels skulle jag få betala mer än normalt i underhåll, trots att jag tjänar rätt lite på min halvtidstjänst, och dels var summan jag skulle få ur huset alldeles för liten.

Min mamma tyckte också att det var helt fel belopp, så hon betalade för ett besök hos en familjerättsadvokat, som direkt gick på de belopp som var fel i förslaget.

Advokaten räknade om det hela och skickade sedan ett förslag via mail till mig. K fick läsa förslaget och kom sedan med ett bättre motbud. Jag skickade vidare det till advokaten som tyckte det var helt ok. Hon ville ändra några småsaker, så hon skrev ihop en skrivelse som jag fick godkänna, och sedan skickade hon den till K, som inte alls blev glad. Men till slut gick han med på mitt/advokatens bud, så nu får hon skriva avtal åt oss sedan. Nu ska vi bara komma överens om lösöret också, men det mesta är vi redan sams om.

I huset packar jag för fullt, och har redan 26 flyttlådor i ett hyrt förråd, som rymmer 42 lådor totalt. Kommer även förvara en del möbler i min mors förråd, som är stort och nästan oanvänt.

Lägenhet har jag inte hittat ännu, men jag letar efter bostadsrätt nu.