Mina tatueringar

Jag har alltid gillat tatueringar, men det var först i ”mogen ålder” jag vågade mig på att göra en själv. Minns när jag åkte till tattoostudion på Andra Långgatan för första gången, bara för att titta på deras bilder. Pratade lite med killarna där, och bokade tid till slut. Första tatueringen blev gjord i augusti 2000, samma dag som Linus började skolan! Motivet är ett enhörningshuvud med vajande man, som sitter högt upp på min högra arm/axel.

Då jag alltid älskat delfiner, så kände jag att en delfintattoo skulle vara kul att ha, och i juni 2003 blev det av på samma studio som den första tatueringen. Det är en blå delfin som sitter på vänster vrist, och nu är den kompletterad med vattenstänk.

Sommaren 2005 kände jag att jag ville ha en till tattoo, och efter lite funderande kom jag fram till att en katt skulle sitta bra. Tog kontakt med en tjej som gör tatueringsskisser efter önskemål, via ett forum, och efter lite diskussioner via mail kom vi överens om 3 olika kattskisser, som jag kunde välja mellan. Köpte alla tre, och valde en av dem, och oktober 2005 satte jag den på vänster arm/axel.

I maj-06 gjorde jag min fjärde tatuering, en svart fjäril på höger vrist.

2011 kände jag att jag ville göra något som symboliserar mitt CI, och maj 2011 gjorde jag min CI-tatuering på vänster skuldra. Denna tatuering och de som följer är gjorda en kompis till min sambo, och han är sjukt duktig på att tatuera!

Med tiden blev jag missnöjd med katten från 2005, då den inte var särskilt snyggt gjord egentligen, så jag funderade på en cover-up. Tänkte att något svart kattdjur kunde passa, så januari 2012 täcktes katten över med en svart panter.

Jag hade sedan skilsmässan funderat på att tatuera något som symboliserar pånyttfödelse, då jag kände att livet förändrades till det bättre när jag skilde mig, träffade sambon och flyttade till nytt hus. Har alltid fascinerats av Fågel Fenix som återuppstår ur askan när den brunnit upp i flammor, så jag tänkte att det blir en bra symbol. Sedan gillar jag orkidéer väldigt mycket, så de fick vara blommor runt fågeln.
Det blev två sittningar för fågeln, en i oktober 2012, då konturlinjer och skuggor lades in på höger skuldra. Andra sittningen, november 2012, blev det färgläggning av fågeln och blommorna.

   

Comments are closed.