Min första EFIT på evigheter!
Jobbar inte just nu så bilderna är tagna i hemmamiljö
9,30 vaknar och ser att det är frost ute
10.30 sätter igång med distansutbildningen jag går
11.50 glömde tiden, pluggar fortfarande
12.45 tar en paus och sorterar tvätt
13.30 går ut och börjar röja i växthuset
14.20 smakar bra med lite lunch nu
15.30 går ut igen och kollar till den stora rosmarinen
Bonusbild: dessa chilifrukter kunde jag rädda från växthuset
16.30 slösurfar på FB
17.30 plocka fram kläderna till kvällens träning
18.30 kör jag bil och 19.30 tränar jag för fullt med PT-gruppen, inga bilder då
20.30 har duschat och ska precis torka håret
21.30 börjar lägga in dagens bilder och detta blir sista bilden idag.
EFIT
Hej på dig, kul att hälsa på hos dig igen! Du ser ut att må prima, o ambitiös är du också. Gröna fingrar har du också, och en massa jättefina katter, tråkigt att läsa att Cornell fått somna in. Men sånt är livet, ni fick många fina år ihop. Tack för titten på din dag, ha det gott!
Kikar in på din dag! Verkar kul att ha växthus!
Undrar som Micke vad du gör med all chili? Jag ska skörda mina sista nu och pröva att övervintra plantorna, men vad sjutton ska jag göra med all frukt? Har fortfarande kvar massor av torkad piri piri sedan tio år tillbaka …
Se mitt svar till Micke ovan.
Jag har övervintrat chiliplantor tidigare, men då frosten kom så hastigt så blir det bara en övervintrare i år. Tidigare år har jag haft 8-10 plantor i vardagsrummet.
Det blir lite att skörda med dessa plantor i växthuset. Men börjar vara slutet nu.. Vad gör du av alltsammans? Går det spara som inläggningar eller på annat vis.
Jag fryser in den mesta chilin, dock ger jag de starkaste sorterna, som vi inte använder, till sambons kompisar som älskar stark chili.
Vi gör även chilipulver och chiliflakes, sambon brukar försöka göra chilisås.
Den frysta chilin är lätt att ta fram vid behov och hacka till såser med mera.