Semester på Jonsereds katthotell

Äntligen får jag tummen ur för att skriva ett inlägg om katternas semester.

Ja, katterna hade faktiskt semester på lyxigaste katthotellet när vi själva var på Cypern i två veckor.

Jonsereds katthotell heter stället, och det ligger i just Jonsered,  alldeles utanför Göteborg och nära Lerum. Det tar bara 25 minuter med bilen dit, en lagom resa tycker jag.

På detta härliga katthotell finns det 4 stora rum och 11 sviter för katterna, sviterna har egen rastgård. Katterna kan vara två i varje rum/svit och är det gott om plats så kan de till och med få en dubbelsvit/rum utan extra kostnad, då det går att öppna mellan sviterna/rummen.

Dessutom har Ingalill, som äger stället, låtit bygga till en innätad yttre gång och uteplats utanför rastgårdarna, så katterna kan få springa av sig både inomhus och utomhus. Hon brukar släppa ut katterna i omgångar, så katter från samma rum får vara ute en stund, sedan får nästa gäng katter komma ut.

Givetvis passas katterna upp och det gosas med dem mycket och ofta. Barnen i familjen älskar katter och hjälper gärna till med gosandet och lekandet.

Katthotellet har en sida på Facebook och en hemsida.

På Facebook läggs regelbundet upp bilder på kattgästerna och det skrivs små rapporter då och då, så man kan följa katternas liv på hotellet när man själv är på semester.

Tillägg: När jag kom för att hämta katterna, så hälsade de glatt på mig och Giron ville genast upp på min axel för att gosa (han är en riktig mattekatt!), Cornell purrade och Ester blängde på mig 🙂 När jag skulle ta in katterna i transportburarna, så gick Giron in självmant när jag satte ner buren, Cornell lyfte jag in, men Ester fick jag jaga efter och trycka in i buren, hon ville tydligen stanna kvar på katthotellet!

När katterna kom hem rusade de genast ut i kattgården någon timma för att kolla av att reviret var sig likt, men sedan var de inne och lika sällskapssjuka som vanligt. Det märks att katterna mår bra och trivs på katthotellet, ingen av dem är sura eller så, utan de är precis som vanligt när de kommer hem.

Här kommer lite bilder från incheckningen av katterna.


Lite bilder som Ingalill tagit på katterna


Och här är katterna när de kommit in efter att ha varit ute i rastgården när de kom hem. Som ni ser är alla i vardagsrummet och håller mig sällskap 🙂


Klicka för större bilder.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *