Nytillskottet Thore

Som ni nog ser har vi fått en ny medlem i kattfamiljen, nämligen bengalkattungen Thore, så nu har vi 5 katter i huset! En del skulle nog tycka att vi har för många katter, men det är så att Jalla också vill ha en egen katt! Jag har tre, Helen en, och nu Jalla en, så nu är balansen bättre. 🙂

Vi hämtade hem Thore efter Västsvenska kattklubbens utställning i september, då norska uppfödaren ställde ut kattungarna där, och även ett syskon skulle få ett hem i Sverige den helgen. Thore kommer alltså från Norge och ägs av en uppfödare i Sverige, och vi är fodervärdar till honom.

Första dagarna hemma med Thore fick han vara i gästrummet med galler för dörren på dagen, och på nätterna sov Jalla med honom där. När vi sedan släppte ihop honom med alla katterna så smälte han in i gruppen, som om han alltid funnits här, alla katterna accepterar honom. Ester fräser förstås ibland, men det gör hon jämt då hon har “åsikter” om precis allting!

Den som levt upp mest sedan Thore dök upp, är faktiskt Giron! Han och Thore kommer jättebra överens, och jag har sett Giron putsa Thores huvud flera gånger de sista dagarna. De leker jage upp och ner i trappan och skojbrottas ofta, och ute busar de för fullt. Även Ester har piggnat till och tycker det är kul att rejsa med Giron och Thore i kattgården, i övrigt tycker hon nog att det är skönt att Giron ägnar sig åt Thore istället, för hon gillar inte när Giron ska bråka med henne, då blir hon sur.

Inte ens Cornell fräser åt Thore, han som alltid brukar fräsa åt de andra när han vill vara i fred 🙂 Istället boxas han bara rejält och går undan om Thore är för påträngande.

Ja, Thore är alltså en bengal, och de som känner till bengaler vet att det är en katt som vill vara närvarande hela tiden, undersöka allt man gör, klättra högt och lågt och överhuvudtaget vara nära en, men inte på en! Thore är som en hund i många lägen och kan apportera hårsnoddar redan!

Finns lite bilder på honom och de andra i Fotogallerierna.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *