Träningsåret 2013

2013 började med att jag tog ytterligare 10 ggr med min PT J (tog 10 ggr hösten 2012 först), och nu började det hända saker. Jag fick ett träningsprogram att följa i 8 veckor, därefter följde vi upp det. Efter det fick jag ett nytt program i slutet som jag skulle träna själv i 8 veckor samt fortsätta med nya kosten, och sedan blev det en uppföljning med PTn som avslutning.

Märkte att jag blev starkare i kroppen på alla sätt, och på uppföljningen blev resultatet så här (sedan hösten 2012):

  • 4,5 % mindre kroppsfett
  • 1,5 kg mer muskelmassa
  • 3 kg mindre i kroppsvikt
  • 5,5 cm smalare midja

Under sommaren tränade jag själv, och då cyklade jag två gånger i veckan och tränade på gymmet en gång, vilket fungerade bra för mig. Jag minskade även ytterligare i vikt och hamnade på en vikt som jag inte haft sedan gymnasiet.

Hade tänkt ta ytterligare 5 ggr med PTn i höstas, för att få ett nytt upplägg, men då han blev sjuk fick jag träna själv.

En kille på gymmet kom med lite tips och råd till mig, och tack vare honom lyckades jag i oktober 2013 sätta ihop ett eget träningsprogram utifrån hans förslag.

Dessutom vågade jag börja köra basövningar som marklyft, knäböj och bänkpress! Han visade övningarna för mig (han har tränat länge och är sjukt biffig och väldigt hjälpsam, då han hjälper flera på gymmet), och korrigerade mig de första gångerna, sedan klarade jag mig bra själv. Fast fortfarande ber jag honom om råd om jag känner att det inte stämmer med någon övning.

Idag kör jag bröst, rygg och biceps ena dagen och ben, axlar och triceps andra dagen, och växlar om hela tiden. Har alternativa övningar för varje område, men kör alltid de tunga först.

Klarar inte så mycket ännu, är starkast i knäböj just nu och sämst i bänkpress.
Knäböj 55 kg 3*3, marklyft 40 kg 3*5, bänkpress kör jag antingen 30kg 3*3 eller ettor på 40 kg (då måste jag ha assistans).
Har under sedan november ökat från 25 – 55 kg i knäböj och 20 – 40 kg i marklyft, bänkpressen tar jag det lugnare med.

Tycker det är kul att man märker skillnad så snabbt, vissa övningar kan jag öka på snabbt, andra får jag kämpa mer på. Axlarna är jag sjukt svag i, så där får jag jobba mer, benen är desto starkare.

Får se vad som händer under 2014.
Några planer har jag, och en av dem är att köpa en hybridcykel och börja cykelträna på allvar till våren/försommaren.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *