Träningen i full gång

Ja, nu har jag kommit igång med träningen ordentligt, och har varit hos min PT, Jakob, 4 gånger hittills. Jag ska gå till honom 10 gånger sammanlagt, men redan nu funderar jag på att förlänga med ytterligare 10 gånger efter jul och nyår.

Första gången hos J var det en genomgång av min situation idag, dvs hur jag tränar, äter och hur mitt liv är i övrigt.
Andra gången fick jag och sambon en rejäl kostgenomgång med förslag på koständringar som behövs framöver.
Detta har inneburit att jag numera utesluter gluten, snabba kolhydrater och socker i kosten, och satsar på protein, grönsaker och fett istället.

Tredje gången gjorde J en scanning av min kropp, d.v.s. han sträckte och böjde ben och armar och lät mig göra olika övningar, detta för att se var jag är svag i kroppen, var jag är stel och vad som behöver stärkas/stretchas. Han gav mig då två olika övningar att göra varje dag.

Fjärde gången, som var förra veckan, gick vi igenom kroppen igen och kollade om något hade hänt, och jodå! På en vecka kunde jag öka 2 cm på en stretchövning, detta tack vare specialövningen jag gjort. Dessutom hade min mage blivit mer “samlad” så att säga och inte lika glutensvullen längre.

Idag märker jag skillnad, magen är mindre (-3 cm) och jag har gått ner i vikt. Vid sista vägningen i fredags låg jag under 70 kg för första gången på jag vet inte hur många år! Dessutom mår kroppen bra av kostomläggningen.
Har en dag i veckan då jag äter mer liberalt, dvs lite godis, kanske grovt bröd eller lite youghurt etc.

Målet är att kunna träna optimalt och bygga upp styrka, ork och kondition i kroppen, stärka en svag överkropp, och må bättre i största allmänhet. Tränar 3 gånger i veckan, vilket är optimalt för mig idag.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *