Vårtecken 8 april 2013

Jag har varit borta hela helgen, så först idag kunde jag ta bilder på veckans vårtecken. Nu börjar det hända saker i trädgården, det kommer vårblommor överallt nu och de första miniatyrpåskliljorna har slagit ut!

Veckan har varit solig, med kalla nätter och varma dagar, och solen har lyckats sätta fart på tillväxten i trädgården, vilket verkligen märks nu. Tyvärr har jag inte hunnit pyssla ute så mycket i veckan, men denna vecka ska jag försöka ta mig ut mer och klippa, rensa, plocka undan och röja i trädgården!

Dessutom har jag sett både flygande svanar, samt kanadagäss och tofsvipor på åkrarna här, och det kvittras nonstop i buskar och träd. Några skator envisas med att bygga bo i våra enar, men jag vill inte ha dem där då det är nära kattgården, så jag river ner grenarna varje dag! Envisa fågelskrällen!

Massor med vårbilder kommer här!

(klicka för större bilder)

Fler vårteckendeltagare kan ni hitta HÄR.

Bookmark the permalink.

7 Comments

  1. Her var det virkelig vårtegn som perler på en snor. Nå er det i gang hos deg. Her ligger snøen fremdeles som et relativt tykt teppe …..

  2. Så många fina vårtecken hos dig! :-)! Här går det trögt med våren…har bara sett snödroppar och krokus.

  3. Hej, du hann inte riktigt få påskliljorna att blomma i påsk, men nästan! Här får man nog kalla dem pingstliljor…inte en enda vårblomma syns ännu i trädgårdarna. Försöker spana på mina hundpromenader men ännu ligger ju snötäcket kvar på större delen av marken.
    Kram

  4. Tussisar hittade jag först i fredags!

    // Anna

  5. WOW- så otroligt många vårtecken du har i din trädgård! Här känns det tyvärr fortfarande mer som februari än april…..

  6. Nämen det var inte dåligt med vårtecken.Hos mig är det massor av snö i trädgården 😛
    Ja ja det tinar väl…snart hoppas jag 🙂
    KRAM från mig!

  7. Nu är våren verkligen på gång!
    Det var många fina bilder och jag tycker att det ser ut som om vi har kommit ungefär lika långt här på Gotland också. Men någon rabarberknopp har jag inte sett till ännu. Fast den rabarber vi har på Stenstugu brukar nog vara ganska sena.

    Ha en fin fortsättning på vårveckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *