Vintervila i trädgården

Ja, nu var det längesedan jag skrev här, tiden har runnit iväg.

Trädgården har gått i vintervila, även om en del växter fortfarande är gröna, och vi låter allt vara som det är fram tills det är dags att dra igång vårvinterns sysslor.

Vi fick en del äpplen i år, men då de flesta fruktträden är gamla, så blir äpplena små och inte så goda länge, de kan inte användas i mos eller pajer då de är för små att skala. Så till våren ska vi ta ner två av äppleträden och ett japanskt körsbärsträd och istället plantera 2 nya äppleträd (på nya platser bredvid de gamla), ett plommonträd och ett körsbärsträd.

I växthuset fick vi en del tomater långt in på hösten, men nästa år ska vi försöka grunda växthuset ordentligt i marken, så att det kan användas ordentligt, med jordbäddar och grusad botten.

Pelargonerna är inne på olika platser, dels i källaren med litet fönster, dels i jordkällaren (frostfri), och dels i verkstaden med värme och fönster. Ska experimentera lite och se var pelargonerna mår bäst under vintern. De känsligaste är i källaren, där jag kan hålla dem under uppsikt hela tiden, en står i jordkällaren och två stora i verkstaden, så får vi se hur det går.

I övrigt så har jag planer för vissa rabatter till våren, och redan i höstas började jag lite smått att rensa ur dem. Det blir gröna buskar och marktäckande blommande perenner istället, ni får se till sommaren hur jag tänkt.

I huset håller sambon på med kryprgrunden som behöver isoleras bättre (den ligger rakt under badrummet, som har iskallt golv!), så snart har vi förhoppningsvis varmare i badrummet.

Vi har ännu inte fått in nya vedpannan, men ackumulatortankarna är på plats, dock inte inkopplade ännu, då rörmokaren är överbokad med jobb just nu. Än så länge klarar vi oss bra, men blir det riktigt kallt så får man elda stup i ett för att hålla värmen i huset.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *