Varit en lugn semester

Ja i sommar har det varit en lugn och skön semester, och vi har mesta varit hemma och pysslat med huset och trädgården.

Men ett av mina två starkaste minnen från semestern har varit VÄRMEN! Det var ju så varmt större delen av semestern att jag inte kunde vistas ute mer än en kort stund på morgonen och framåt 21-tiden på kvällen, då var det uthärdligt att vara ute. Resten av dagen satt jag mest inomhus med fläkten på full fart, puh!
Sedan har det ju varit rejäla åskväder med tillhörande störtskurar, och vissa dagar har vädret växlat enormt från timme till timme. Minns en dag jag skulle ut med Bobby, det hade störtregnat precis innan promenaden och när vi var ute var det uppehåll och skönt i luften, 5 minuter efter att vi hade kommit in kom en ny störtskur!

Först på slutet på semestern skaffade vi en till portabel AC, (den andra står på övervåningen som är ännu varmare) och det gjorde gott för att kyla ner några rum i huset.

Jag hade Bobby under den varmaste perioden i slutet på semestern, och jag kan säga att det var jobbigt för vovven, som bara lunkade sig igenom promenaderna, som då blev kortare på dagarna och längre på kvällarna.

Mitt andra starka minne är alla GETINGBON sambon har varit tvungen att ta död på! Tror vi har fått bort 10-12 bon, och ändå är det åtminstone 5-6 bon vi inte hunnit ta ännu. De är ju så närgångna av sig, och då är det inte lätt att sitta på uteplatsen utanför ingången och koppla av.

Sambon har både fiskat abborre och gös under sommaren, dessutom har han fått klart större delen av uteköket, så nu har vi tak över och tätt staket runt grillarna. Nästa steg är att fixa en diskbänk, infravärme, hyllor på väggen och belysning, men det får vi ta steg för steg.

I trädgården har det vuxit bra trots värmen, de kraftiga regnen som kom då och då gjorde gott. men i växthuset har man fått vattna ofta, och vi har fått både gurkor, minigurkor och massor med tomater, och paprikorna är på gång, så även chilifrukterna.

Har nu jobbat i drygt 1 vecka, och det känns bra att vara tillbaka i vardagen igen. Fast nu har jag ju nästa semester att se fram emot, 2 veckor på Cypern om 1 månad! 🙂

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Varmt som attan här med och jag har ju jobbat hela 4 veckor efter min midsommar sen midsommar. Fast, några regna har vi inte haft att tala om här och inte getingar heller.

    Köpte väl nått skal för mycket men var tvungen komma upp i $30 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *