Vårtecken 20 april 2014

Jisses vilken påskhelg det har varit, med sol och värme hela dagarna, upp till 21° i skuggan idag!
Bara sedan i torsdags har det gått med rasande fart, och träden är riktigt gröna nu, och även den stora björken på vår tomt har fått musöron, vilket den INTE hade i torsdags!

Givetvis har vi varit ute mycket och fixat och donat med en hel del i trädgården, bland annat har jag planterat fler penséer i krukor, köpt lite nya plantor att fylla ut rabatter här och där, flyttat ut pelargonerna i växthuset, flyttat tre buskar som stod på dåliga växtplatser (för torrt, för dålig jord). Har även flyttat fläderbusken som visserligen stod ok men lite i vägen kan man säga, så flädergalleriets senaste bild stämmer inte vinkelmässigt sett, men det är samma bladgrupp.

Vi har suttit ute och fikat med kaffe och glass flera av dagarna, och sambon grillade hamburgare en dag och idag blir det grillad kyckling, mums!

Sambon tog sig an ännu en stubbe igår söndag. Det var en stor jäkel, se bildserien nedan. Men det blir den sista stubben, de som är kvar tar vi bort med syra eller ecoplug då de står ännu värre till än den vi tog igår.

Helgens bilder kommer här (de tre första är tagna i lördags, nästa 10 i går söndag och resten idag):

(klicka för större bilder)

Fler vårteckendeltagare kan ni hitta HÄR.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Visst känns den gångna helgen som en gåva från ovan.
    Fina vår-/sommarbilder!
    /Anja

  2. En påskhelg att minnas, det har varit helt fantastiskt i större delen av landet tror jag. Här har vi gått i kortärmat och nära på blivit brända av solen. Nu gäller det att ta vara på lunchrasterna i veckan om vädret håller i sig. För det har verkligen givit mersmak att vara ute i solen.
    Ha det gott!

  3. Vilken helt underbar påskhelg det blev, kan inte minnas att vi någonsin haft så här varmt och skönt en påsk.
    Hade aldrig hört talas om ecoplug, googlade på det och det är precis vad vi behöver. Har en stubbe som är väldigt i vägen, måste nog testa detta på den. Vi har försökt såga den så nära marken det bara går, men inte ens motorsågen orkar bita ordentligt i den stora rackaren.
    Nu håller vi tummarna för fortsatt bra väder!
    Kram Annica

  4. Kul med fläderbilderna. Bladen är verkligen dekorativa när de håller på att veckla ut sig.
    Fantastisk helg vi haft.

    /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *