Utställning Strøby, Danmark 8-9/3 2014

Ja, då var det dags för kattutställning igen, denna gång i Damnark. Detta då Giron behövde ett cert utomlands för att kunna bli GIP. Ester hade redan ett cert från Norge, men lika bra att få GIP för henne med 🙂

Vi åkte ner redan i fredags (tar c:a 4½ h), så att vi kunde vila upp oss lite i gäststugan vi hyrde, och det var en riktigt mysig stuga. Men katterna levde rövare hela nätterna, nästan, sedan sov de så gott i sina burar på utställningen de rackarna!

Utställningen var riktigt trevlig och lyckad. Det var en annorlunda incheckning som gick riktigt snabbt, och vi fick band att ha runt handleden hela helgen, smidigt.

Lokalen var ljus och rymlig och fikat var faktiskt billigt, dessutom serverade de fatöl 🙂

Vi fick bra burplatser (fri placering) med gott om plats för oss, och domarna hade sina bord alldeles i närheten, så det var lätt att hålla koll på när katterna skulle upp.

Det var inga konkurrenter till någon av katterna, och i flera raser var det bara någon katt i varje färggrupp.

Giron hade Lone Lund på lördagen, och han fick bra bedömning och sitt sista CAGPIB, så då blev han äntligen GIP! Han var även uppe till nominering men gick inte vidare.
Ester hade Alessandro Ghibaudo på lördagen, och han tyckte mycket om henne, så hon blev nominerad direkt! Även hon blev GIP.
Thore fick sitt första vuxencert, CAC, men gick inte vidare.

I panelen var det 5 domare och bara 3 katter när Ester var uppe, och för första gången fick hon röster i panelen, 2 av 5!

På söndagen hade Giron Jörgen Frithiof, som blev förtjust i allt på katten utom ÖRONEN! Dessa öron som spökar 🙂  Men så länge resten av katten får kanonbedömning så gör det inte så mycket, han har ju tid kvar att växa till sig.
Men han fick sitt CAPS utan problem
Även idag var han uppe för nominering, men en av motståndarna var en superb svart skogis, som sedan blev BIS!
Ester var hos Lone Lund och fick sitt CAPS, dessutom blev hon nominerad IGEN!
Denna gång var motståndet för svårt i panelen, det var bara ragdollar och birmor, puh!

Tyvärr kan inte Thore ställas ut mer, då han har ett direkt diskvalificerande fel, en vit pälsfläck på magen, vilket söndagens domare påpekade. Så nu får han vara hemma tills vidare.

På söndagen blev utställningen klar rätt tidigt, så vi kom iväg före 17.00, och var hemma vid 21-tiden, det var ju motorväg hela vägen.

Nedan några bilder från utställningen

inga bilder hittades


(klicka för större bilder)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *