Ny dator!

I söndags slocknade min bildskärm helt plötsligt, och min första tanke var att skärmen hade pajat. Men Jalla testade att koppla den till sin dator, och då funkade skärmen som vanligt. Alltså var det något annat fel.

Vi testade då att byta till ett annat grafikkort, men då blev uppstarten inte bra, alltså var det mer än grafikkortet som inte funkade. Dock lyckades vi starta datorn i felsäkert läge, och då fungerade det nödvändigaste, och jag kunde göra de nödvändiga backuperna av viktiga filer. Brukar göra backup hyfsat ofta, så det var inte så mycket att rädda, förutom de senaste bilderna och lite nya dokument.

Eftersom datorn ändå var 6½ år, så var det lika bra att skaffa en ny dator, så Jalla började leta på nätet. Färdig dator eller bygga ihop en egen var frågan, men eftersom Jalla har byggt ihop datorer förut så bestämde vi oss för att köpa de delar som behövdes, så att jag skulle få en bra dator.

Sagt och gjort, så på måndagskvällen hade Jalla byggt ihop den nya datorn, som ser riktigt snygg ut både utanpå och inuti. Däremot kom vi på att 32 bitars Windows 7 inte räckte till för systemet, så jag köpte 64 bitars Windows 8.1 till datorn!

Så nu har jag en sjukt snabb dator med 2TB hårddisk, 8Gb RAM, processor på 3,4 GHz, snabbt grafikkort samt flera fläktar som alltihopa sitter i ett Fractal chassi.
Jag har behållit DVD-spelaren (men kommer byta ut den framöver) samt de gamla hårddiskarna (de är formaterade) som extra interna hårddiskar.

Alla program jag hade tidigare har installerats utan problem, och de startar mycket snabbare än förut nu, så det är ett rent nöje att jobba med min nya dator!

Datorn

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Det ryms några hårddiskar till i den 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *