Nytt träningsupplägg

Jag började sätta ihop ett eget träningsprogram för några veckor sedan, och fick bra hjälp av övningsarkivet på Styrkeprogrammets hemsida, där jag kunde se videor och beskrivningar av alla övningar jag var intresserad av. Vissa övningar har jag gjort sedan tidigare, medan andra är helt nya.

Så till slut har jag fått ihop ett 2-split helkroppsprogram, där ena halvan är baserad på bröst/rygg/biceps och andra halvan är ben/axlar/triceps.

Har fått ihop 3-4 övningar inom varje kroppsdel, och tanken är att jag ska minska till 3 st/kroppsdel, just nu provar jag mig fram på vilka övningar som verkar vara bäst.

Har även några basövningar och det är marklyft, knäböj, bänkpress och hantelcurl, resten är blandade övningar i dragapparat eller maskin.

Testade att köra bröst/rygg/biceps för första gången för 10 dagar sedan, och jösses vilken träningsvärk jag fick! Märktes att det är skillnad att köra koncentrerat med 2-3 övningar på samma område, istället för att hatta runt med en övning per kroppsdel hela tiden.

Så nu kör jag efter detta 2-split upplägg ett tag framöver, så får jag se hur det slutliga träningsprogrammet kommer se ut sedan. Tränar måndag-onsdag-fredag, så det blir bröst/rygg/biceps varannan gång och ben/axlar/triceps varannan gång.
Börjar dock alltid med 10 min uppvärming på motionscykel först.

Jag kör även magövningar efteråt, antingen plankan eller benlyft i maskin.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *