Träning, kost & vikt

Ja, nu har jag kört min sommarträning ett tag, och jag måste säga att det går riktigt bra med löpträningen. Fort går det inte, men jag joggar/springer/powerwalkar, och har sakta men säkert ökat tempot.

Från början var det meningen att jag skulle köra intervallträning på löppassen, men eftersom jag kände mig så otränad, så fick jag ändra målsättningen till att börja med powerwalk/jogging och därefter öka joggingsträckorna i förhållande till powerwalken. Detta har gjort att jag även har kunnat öka tempot lite, fast jag fortfarande kör powerwalk i de branta partierna och joggar i nerförsbacke och på plan mark.

Dessutom har jag även utökat rundan från 3,8 km till 5 km under tiden och har trots det fått snabbare tider, så det märks att jag blir starkare och snabbare.

Sambon var hos min PT för 4 veckor sedan och fick då rådet att börja intervallträna och lägga om kosten, vilket gjorde att även jag hängde med på kostomläggningen, vilket innebar bort med alla snabba kolhydrater helt, bort med gluten och allt socker.
Detta gav resultat på min vikt ganska snabbt, vilket gjorde att jag gick ner till en lägsta vikt som jag inte haft på säkert 15-20 år! Idag har jag dock gått upp lite igen, men nu vet jag att jah kan komma ner under 67 kg om jag bara vill och klarar av att hålla strikt kost ett tag till. Men just nu är jag nöjd så länge jag är under 68 kg, som jag senast vägde för 7 år sedan!
Även sambon gick ner i vikt och minskade i midjan, så nu kommer han dra igång styrketräningen på allvar igen för att därmed kunna öka i muskelvikt och minska i fettvikt.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *