Sommarträningen startat

Ja, nu har jag börjat med sommarträningen, efter ett schema jag fick från min PT vid sista mötet i maj.

När jag träffade min PT i mars, efter andra 10-gångers omgången med honom, så fick jag ett vårschema med träningspass på gymmet, som jag skulle följa i 8 veckor och efter det ha ett avslutande möte med honom i maj.

Detta möte har alltså varit, och vi kollade om det hade skett några förändringar under de 8 veckorna med en ny kroppsfettmätning, och den stora skillnaden var att jag hade lagt på mig ytterligare 1 kg muskelvikt, alltså totalt 2,5 kg sedan i höstas. Övriga mått/vikter var i stort sett samma, men jag är nöjd ändå, det visar att musklerna reagerat på träningen under våren.

Därefter pratade vi om sommaren och hur jag ville lägga upp den, då jag kände att jag inte ville gå till gymmet lika mycket/ofta under sommaren, man vill ju vara ute och pyssla i trädgården, promenera med mera.
Så vi kom fram till att jag ska träna på gymmet en gång i veckan under juni och juli, och istället lägga in två intervallpass ute i skog och mark. Har ju flera bra motionsslingor här i området, så det passar mig väldigt bra just nu.

Så jag har lagt in nya mål på Funbeat, och det är att styrketräna en gång i veckan samt jogga/intervallträna två gånger i veckan, med start 3 juni.

Har joggat tre gånger hittills då jag började redan förra söndagen 2 juni, och än så länge känns det bra. Kommer jogga samma runda ett tag framöver, tills jag känner att jag kan jogga hela rundan utan uppehåll, för än så länge är det omväxlande powerwalk och jogging, var ju ett tag sedan jag sprang ute i spåret. Rundan är 4 km lång, kuperad och passar mig väldigt bra just nu.

Jag nådde förresten mitt förra mål på Funbeat, vilket var att styrketräna tre gånger i veckan från 1/1 2013 till 31/5 2013.

Funderar på att ha ett uppstartsmöte med min PT i augusti, när allt drar igång på allvar igen, så får vi se om något hänt under sommarens träning.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Hej!

    Ser att du också är i förstadiet för att utveckla diabetes typ 2. Jag fick beskedet i mitten på maj. Det var rätt läskigt. Nu är det att ändra kost och motion och livsstil som gäller. För gör jag inget nu, så måste jag ta insulin sprutor om 5 år och det vill jag inte!

    Det värsta är: Var börjar man och hur…

    // Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *