Utställning i Alingsås 11-12 maj 2013

I helgen var jag med Giron på Elfsborgskattens utställning i Nolhagahallen i Alingsås, och som vanligt var det kul att träffa gamla bekanta och nya kattmänniskor.

Träffade två trevliga norska sibbeuppfödare som hade med sig jättefina sibbar, NO*Vinduskarmens och NO*Heggdalkatten, samt en svensk sibbeuppfödare, S*Mickeltass.

På lördagen var det iskallt i hallen, då det drog kyla underifrån golvet (ishall), så jag fick be sambon ta med sig en tjock fleecetröja, som värmde gott! Söndagen var det varmare i hallen som tur var.

Hur gick bedömningarna då?
Jodå, på lördagen var Giron uppe hos Magdalena Kudra, som gav honom en massa superlativer, som impressive = imonerande! Han fick excellent på allting utom huvudets bredd och öronens placering, men hon sade även att det tar tid för katten att utvecklas (upp till 5 år) så med lite tålamod kommer Giron bli riktigt fin tyckte hon.
Även ögonens form, placering och färg tyckte hon om, vilket jag tycker är kul, då Giron på tidigare utställningar haft klotrunda ögon, men denna gång var han mer avslappnad och hade mer sibbelook över ögonen, han börjar dessutom få lite grön nyans på dem.
Det som gjorde mig stolt var att hon berömde både pälsens kvalitet och presentationen, och Giron har verkligen bra kvalitet på pälsen nu, och de sträva täckhåren kommer mer och mer.

På söndagen var det Raymond Saetre som bedömde Giron, och här var det samma sak med öronens placering och huvudets bredd, men i gengäld älskade Raymond hans look och uttrycket i hans ansikte! Han förklarade att svarta katter lätt “försvinner” i ansiktet om de inte har en “look” som fångar betraktarens blick, och den looken hade Giron! Sedan öste han superlativer över hela katten, och både pälsen och presentationen fick SUPER bedömning av honom, kul!

Båda dagarna gick Giron upp för nominering, men gick inte vidare just på grund av huvudet och öronen. Men jag är ändå helnöjd med tanke på kanonbedömningarna i övrigt. 🙂

Giron har nu tagit sina 2 första CAGPIB på sin väg mot GIP, och nästa utställning blir Spinneriet i Göteborg om 2 veckor.

Tog tyvärr inga bilder denna gång.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *