Vårtecken 21 april 2013

Vilken underbar vårhelg det har varit, med strålande solsken och härlig värme! Detta har inneburit trädgårdsarbete flera timmar både lördag och söndag, bl.a. har jag rensat ogräs, krattat dött gräs, flyttat några växter, lagt fiberduk på jordgubbslandet med mera.

Sambon har rensat i vedboden och flyttat om veden, så vi kan lägga in ny fin ved inför nästa vinter. Vi har även fått kört skräp till tippen tidigare i veckan, så nu är det betydligt snyggare utanför verkstaden. Även källaren har snyggats upp och rensats.
Nästa steg blir att ta itu med växthuset och få till en riktigt bra grund med markduk och grus, och sedan bygga på det med slipers runt kanterna.

Vårtecknen kommer på löpande band nu, och man börjar kunna se vilka växter som överlevt och inte. Klart är att 95% av rosorna har dött, och i kryddlandet är det 2/3 av plantorna som dött. En och annan rabattblomma har också lagt av, men inte alls så många som jag trodde, så det är ju positivt.

Här kommer massor med bilder från idag!

(klicka för större bilder)

Fler vårteckendeltagare kan ni hitta HÄR.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Hoppla vad det blommar hos dig, man ser att det är vår på riktigt! Skönt!
    Agneta kram

  2. Oj, vilken härlig vårbildserie! Man blir så glad att se alla vårblommor som tittar upp lite varstans ute just nu =)
    Hoppas du får en härlig vecka full med sol och värme!
    Kram Annica

  3. Hej, trist att dina rosor inte överlevt, vad beror det på, har det varit extra svår vinter hos dig?
    Ha en fin ny vårvecka!

    • Hejsan

      Jag tror att de rosor förra ägarna planterade var känsliga sorter som planterades för grunt, för nästan alla rosor i trädgården är små och växer dåligt. Sedan fick vi även flytta en del rosor förra året, vilket de inte klarade av.
      Så det får bli andra blommor i rabatterna istället.
      /Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *