Vårtecken 14 april 2013

Internet krånglade igår, så bilderna jag tog kommer först nu.

Igår var det verkligen vårväder större delen av dagen, så vi var ute och pysslade nästan hela dagen. Bland annat bytte vi till sommardäck på bilarna, körde ris från äppleträden till en person som ska elda sitt ris och vårt, samt hämtade stubbar till ved hos samma person.

Gick runt och kollade i trädgården, och kylan har gått hårt åt många av de växter vi planterade förra året, speciellt kryddväxterna har decimerats rejält. Men även de flesta rosorna ser ut att ha gått åt, och några rabattväxter också.

Å andra sidan har många av de nya plantorna i min rabatt klarat sig, vad jag har sett hittills, och de flesta nya buskar, samt hallonen och blåbären verkar leva.

Än finns det inte så mycket att göra, eftersom jag inte vill klippa, beskära eller rensa innan jag sett vad som överlevt/inte överlevt. Men lite ogräs kan man alltid rensa och även underlätta för lökväxterna att komma upp.

Men jag gissar att det kommer ta tid för det mesta att hämta sig, och gräset har aldrig varit så gult någonstans så sent på våren. Får hoppas att gräsmattorna orkar grönska igen.

Gårdagens bilder:

(klicka för större bilder)

Fler vårteckendeltagare kan ni hitta HÄR.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Jag ska ut och leta vårtecken i helgen!! Fina krokusar!

  2. Du har verkligen hittat många vårtecken. Jag gick ut och kollade min gräslök och den är minsann på gång den också.

    Ha en fortsatt fin vårvecka!

  3. Rejält beskurna äppelträd tror jag minsann. 🙂 Härligt vårjobb i trädgården.

  4. Hej, du har verkligen måånga vårtecken att visa upp. Var kommer allt ris ifrån kan man undra, alla med trädgård samlar ihop lika mycket både vår och höst. Själv är jag ganska nöjd med att ha blivit utan trädgård även om den har sin charm. Men jag är så usel på att sköta trädgården så det är lika bra att bara ha balkong.
    Ha en fin vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *