Vårtecken 31 mars 2013

ÄNTLIGEN fick vi en riktig vårdag här i Sjövik!

Solen har strålat hela dagen och det var riktigt skönt vid söderväggen, härligt!

Jag var borta mitt på dagen, men så fort jag kom hem tog jag ett pass i trägården. Har bl.a. burit iväg grenar från beskärningen av vinbärsbuskarna tidigare i veckan och slängt högar med ris och löv som legat i högar i trädgården.

Men det stora jobbet idag var att beskära den stora och risiga syrenen uppe vid vägen, då den var hög med blommor o blad högst upp och helt kal längre ner. Eftersom jag inte vill chocka den, så tar jag ½ av de äldsta grenarna i år och resten nästa år + att jag toppar den lite så den brer ur sig mer på bredden och inte höjden.

Sambon har dessutom sågat ner de gamla fruktträden, som gav dåliga och små äpplen, tror träden var minst 40-50 år gamla. Framåt senvåren ska vi plantera nya fruktträd istället, både äpple, körsbär och plommon.

Vårtecknen syns mer och mer nu, och idag såg jag årets första tussilago!

Helgens bilder, tagna igår och idag:

(klicka för större bilder)

Fler vårteckendeltagare kan ni hitta HÄR.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Så fantastiskt att det redan finns tussilago!!

  2. Men vilka underbara bilder, hos dig har det hänt saker i veckan ser jag. Vad skönt det ger oss andra lite hopp om vår också =)
    Kram Annica

  3. Nu snyltar jag allt jag orkar här på dina krokusar och snödroppar för att inte tala om kossan! Här har vi total vinter ännu
    Kram

  4. Oh! Hos dig är det ju vår på riktigt! 🙂 Även om det är kallt…
    Fortsatt härlig påskhelg önskar jag dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *