Blodsockertest & träning

Tog och testade blodsockret en dag när jag tränade för att se hur mina värden är dessa dagar, kan var kul att se hur blodsockret reagerar på träning.

Annars brukar jag mest testa fasteblodsockret då och då, så jag ser att nivån är ungefär samma hela tiden. Sedan beror ju värdena även på vad jag ätit kvällen innan och när, och om jag ätit efter jag tagit Metformin.

Träningen består av styrketräning enligt ett upplagt program, samt lite konditionsträning på löpband efteråt, beroende på tid och ork.

Blodsocker 25/1

  • 07:20   5.9   Före frukost
  • 09:25   5.9   2 h efter frukost och Metformin
  • 14:10   7.2   Direkt efter träningen
  • 17:15   8.1   2 h efter lunch & 3 h efter träningens slut
  • 22:25   5.3   2 h efter middag och Metformin

På morgonen den 26/1 hade jag 6,3 i fastevärde, hade då ätit kebab med bröd (fast utan brödet) till middag kvällen innan.

När jag jobbar så tränar jag direkt efter jobbet, dvs ungefär 40 min efter att jag åkt från jobbet 12:20. Brukar då se till att ta en bra fika runt 9:30 samt ta något lätt i bilen på vägen till träningen, typ en ½ proteinbar eller mellanmålsbar. Efter träningen tar jag en banan och äter sedan lunch när jag kommer hem, runt 14:30-15:00.

På onsdagar tränar jag inte förrän 14:30 med min PT, så då åker jag hem och äter lunch och byter om hemma först, och då blir upplägget lite annorlunda med lunchen och så.

Ska även testa blodsockret en vardag då jag inte tränar, kommer en rapport om det framöver.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Du är så himla duktig! Stolt över dig att du är så bra!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *