Ädelkattens utställning 8-9/12

Den 8-9 december var vi på ÄK i Sportarenan med alla tre katterna. Det hade ju snöat och var kallt ute på lördagen, och jag åkte själv på morgonen med katterna. Jag hade sådan tur att jag fick stå nära hallen, så slapp jag bära katterna så långt. Fick gå flera vändor efter resten efter att veterinärbesiktningen var klar och jag hade hittat våra burar.

Som vanligt var det folk man kände igen överallt och det var kul att snacka katt och allt möjligt med dem.

Med tre katter att hålla reda på var det lite snärjigt att hålla koll på när de skulle upp till domarna, men det gick bra. Ester och Giron fick sina cert med fina omdömen, och Ester skulle även upp för nominering senare, men gick inte vidare.
Cornell däremot fick Ex 1 %cert trots att han inte hade konkurrens, och där och då bestämde jag mig för att det fick bli hans sista utställning, så på söndagen var han ABS.

Men de andra två följde med på söndagen, och domarna hade bara fina ord för dem bägge två. Ester var liiite för söt ännu, men skulle ändå upp för nominering sedan. Girons öron var lite högt fortfarande,  men pälsen var underbar och han skulle oxo upp för nominering, dock gick ingen av dem vidare.
Men jag är helnöjd ändå, det visar att de har potential framöver när de är äldre, nu är de ju bara 1-1½ år gamla.

Giron är nu stoppad i Sverige, så nästa utställning blir i Fredrikstad, Norge i april 2013.

Giron har varit lite spattig/hispig på tidigare utställningar, men denna helg skötte han sig mycket bättre, och jag höll honom på ett sådant sätt att han inte kunde sprattla loss och ta sig upp mot min axel. Tror det blir bättre och bättre för varje utställning.

Ester brukar ju gömma sig bakom burskynket för det mesta, men på söndagen var hon  lugnare och framme mer än vanligt, kul!

På söndagen varnades det för snöoväder, så de ansvariga lät oss som inte hade panelkatter få åka hem när alla bedömningar var klara, och detta gjorde att jag var hemma redan vid 15-tiden, skööönt! Då fick man lite tid att varva ner efter en intensiv utställningshelg.
 .
/Caroline
Besök Djurens fotogallerier

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *