Utställning ELK Alingsås 5-6 maj 2012

I helgen var det Elfsborgskattens utställning i Alingsås, Esters tredje och Girons första.

Utställningen var i Nolhagalhallen, och det var ljust och luftigt, med gott om plats mellan burraderna. Det var tyvärr inte så många katter, och tyvärr en hel del frånvarande katter båda dagarna, av de tomma burarna att döma.

Det märktes att Ester är van, hon slappnade av direkt i buren, medan Giron for om kring i början, men sedan lugnade han sig oxo.

På lördagen hade båda två Raymond som domare, och Ester var först medan Giron var bland de sista som skulle upp.

Ester fick fin bedömning av R, som gillade nästan allt på henne, och hon fick sitt CAP utan konkurrens, och skulle upp för nominering sedan. Där gick hon dock inte vidare.

Giron var alldeles stirrig och ville bara upp på min axel hela tiden när vi skulle fram, men hos R lugnade han sig snabbt. Han fick kanonbedömning och R berömde hans fina pälskvalitet och presentation, R gillade även hans uttryck i ansiktet och kroppsformen. Han fick sitt Ex 1 och skulle upp till nominering, men inte heller han gick vidare.

På söndagen skulle båda upp till Anne Köhn, även då utan konkurrens. AK var strängare i sin bedömning och gick på Esters päls direkt (vi hade problem med skivig päls), men hon fick certet utan problem.

Även hos AK fick Giron beröm för pälsen och presentationen, och AK gillade även hans ögon och öron. AK ville sedan se alla 4 sibbar som var utställda samtidigt för att kunna bedöma deras skillnader och säga mer om dem, och hon tyckte alla var lite små i storleken, men sade att Giron hade ju tiden för sig.

Bland annat var S*Laxforsens Vixen Bonnemine, Girons halvsyster, och en av hennes kattungar med. Kattungen var helvild och AK sade till ägaren att hon inte gillade kattungens uppförande alls, den var för kaxig helt enkelt.

På det hela taget en lyckad helg!

Nästa utställning blir Spinneriet i Göteborg 19-20 maj.

Bilder från utställningen (det är SVÅRT att fotografera en svart katt!) :

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Tack snälla för berättelsen från utställningen! Så skoj att höra att det gick bra för brorsan =) Tänk om Raymond vetat att det var hans syster han nominerade helgen innan! Jättefina kissar <3 Inte bara Giron!!
    //Kicki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *