Vårtecken vecka 5

Veckan som gick har varit kall och blåsig, med minusgrader på nätterna och råkalla vindar på dagarna,   och även dimma vissa dagar. Detta har gjort att man knappt kunnat vara ute och pyssla i trädgården. Man märker att våren har avstannat lite, även om många plantor växer ändå.

Vårtecken i omgivningarna här är att bönderna plöjer och gödslar för fullt på åkrarna, och man ser motorcyklar och fyrhjulingar överallt, båtägare forslar sina båtar till sjön mm.

Skulle tagit kort i helgen, men det var både mulet, blåsigt och regnigt, så jag tog bilderna idag istället.

(klicka för större bilder)

Utmaningen finns här: Humlebacken

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Det blir mer och mer vår! Kul att se din bild kavalkad 🙂
    Glad påsk,
    kram Sussi

  2. Tydliga vårtecken trots kylan.
    Ha det gott!

  3. Vilka härliga vårtecken du har. Härligt med en sågrön gräsmatta. det verkar som om det snart är dags att klippa gräset. Här var det tidernas bakslag idag eftersom det har kommit över 1 dm snö i natt. Tack och lov har det mesta smält undan :=) Men optimist som jag är har jag planterat penséer i balkonglådorna. Det är så fint med lite blommor till påsk.

  4. Ja det blev då en riktig paus i vårens ankomst. Idag har vi bara 3 grader här i mellersta delen av landet, och det blåser som vanligt hur mycket som helst. Jag har åter plockat fram mössan, nästan så långkalsingarna också åker på om inte värmen kommer snart. Trist att det inte ska bli varmare till påskhelgen, perfekt läge att pula på tomten
    Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *