En månad sedan jag hämtade Giron

Ja, imorgon har det gått en månad sedan jag åkte upp till snöiga Kiruna och hämtade en svartnos vid namn Giron. Tiden har gått fort och jag har knappt hunnit med något bloggande alls.

Giron har dock anpassat sig mycket bra under denna månaden, och han är världens gosigaste som ska lyftas upp och gosa precis under hakan på mig hela tiden.
Kan bära omkring med honom hur länge som helst utan att han vill ner.
Han kan lyftas upp när som helst och han är helt lugn, till skillnad mot Ester som ska krångla och sprattla i famnen…

Han kurrar och spinner så fort man börjar kela med honom, och sitter han på min axel så dånar kurrandet i örat på mig. 🙂

På nätterna ligger han och Ester och sover sked med mig i sängen, mysigt, men trångt…

Giron och Ester är väldigt bra kompisar numera, de kan busa, rejsa, brottas, putsa varandra och sova tillsammans. Ibland knör de ihop sig i hängkojen till klösmöbeln, lite trångt blir det då.

Vi har dock ett litet problem, och det är att Giron kissar i sambons sänghalva. Fast nu har det varit lugnt ett tag, då vi dels satt en kattlåda i sovrummet och en utanför, och dels lagt ett plastskynke på sängen.
Eftersom det bara är i sängen han kissar så är det relativt lätt att hålla koll på det. Vi kan dock inte stänga till sovrummet då det inte finns någon dörr dit (är en portal), så detta är bästa lösningen just nu.

Inte visste jag att kattungar kan äta så mycket blötmat! Giron ÄLSKAR Mjau Blötmat och kan glufsa i sig hur mycket som helst om han får chansen. Han ratar torrfoder och väntar hellre på blötmaten, och tills vidare får det vara så här. Men på sikt ska jag försöka smyga in torrfoderkulor i blötmaten, så att han inser att det finns annan mat också.

Hunden och katterna kommer riktigt bra övertens numera, och katterna har insett att det bara är att smita upp till övervåningen om Bobby är jobbig, då han inte kan ta sig dit upp.

Giron är dock fortfarande lite försiktig, eftersom Bobby lätt blir lite för ivrig när katterna rejsar i huset, så Giron tar det säkra före det osäkra och fräser till ordentligt, eller hoppar upp på någon hylla när hunden är för bufflig.
Ester och Bobby kan till och med ligga bredvid varandra på mattan och slappa… 🙂

Till våren ska vi bygga kattgård i direkt anslutning till huset, och då kan de gå ut när de vill. De blir alltså inga utekatter, som vi tänkte från början. Vägen är lite för nära helt enkelt, så det känns säkrast med kattgård.

Ska försöka lägga in lite nya januaribilder på djuren i helgen.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *