De första dagarna hemma

När vi kom hem och Giron fick syn på Ester och Cornell så fräste och morrade han dovt och gjorde sig så stor han kunde, och de andra katterna backade undan direkt.

Jag installerade honom i gästrummet där han kan vara de första dagarna. Har satt in kattsäng, filten, mat, vatten, sandlåda och lite leksaker. Första timmarna i gästrummet kurade han under sängen, och när jag skulle gå och lägga mig låg han kvar där. Men framåt senatten kände jag en försiktig tass på armen och en nos i håret. Sedan låg han på kudden bredvid mig resten av natten.

I torsdags satte jag upp kompostgaller i dörröppningen, och det fick vara där hela dagen, så han kunde vänja sig i lugn och ro, och de andra katterna kunde kika på honom genom gallret. Var inne hos honom ofta och lekte med honom, och Ester var nyfiken på honom hela dagen. Sov hos honom även nästa natt.

Igår tog jag bort gallret och har låtit honom utforska huset i sin egen takt. Han har visat tuffhet mot de stora katterna, så de har anpassat sig efter honom, även om de varit väldigt nyfikna… Under eftermiddagen sov han på ett undanskymt hyllplan här i datorrummet, där vi sitter mest, och Cornell & Ester är precis som vanligt under tiden.
Fast Ester väser åt honom ibland och Cornell morrar lite försynt.

Han har ätit Bozita Blötmat med god aptit, och eftersom Ester älskar blötmat så får jag vakta så hon inte försöker äta upp hans mat!

Lite bilder från torsdagen och fredagen

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *